Professionele winkelfotografie

Het belang van visualisatie voor een onderscheidende beeldvorming

Samen met mijn vrouw, professioneel fotograaf Jacqueline Dickhoff bieden we een nieuw concept om uw onderscheidend vermogen als zelfstandig opticien te versterken. Als trainer, coach en marketingadviseur kom ik wekelijks in contact met veel zelfstandige opticiens. Stuk voor stuk ondernemers met prachtige winkels die samen met hun medewerkers echt ergens voor staan. Zij brengen heel doelbewust onderscheidend vermogen aan om hun voorsprong verder uit te bouwen. Velen zijn lokaal en soms zelfs regionaal al een merk. Belangrijk is echter wel dat ook de uitstraling van hun marketing communicatie en hun digitale optiekbedrijf (website) voldoende aansluit bij hun fysieke optiekbedrijf.

Het bouwen van een merk vereist een zorgvuldige visualisatie van de door jou gekozen toegevoegde waarden. Mooi beeldmateriaal draagt actief bij aan het versterken van het onderscheidend vermogen van jouw optiekbedrijf. Een foto die hierbij niet voldoende aansluit kan hierdoor zelfs als storend worden ervaren. Ik daag jou daarom uit om nog eens kritisch naar jouw website te kijken. Let vooral eens goed op de uitstraling van het gebruikte beeldmateriaal. Fotografie is veel meer dan het “opleuken’ van een website, etalage of drukwerk. Gebruik beeldmateriaal daarom altijd doelbewust en vanuit een gericht marketingtechnisch oogpunt.

Jij weet immers als geen ander waar jouw kracht ligt en waarin jij je met je team wilt onderscheiden van je concurrenten. Durf ook in beeld te laten zien waarin jullie echt onderscheidend zijn. De factor mens is erg belangrijk bij het tot stand komen van mooie maatwerk kijkoplossingen. Zorg dus altijd voor een personal touch, want de klant waardeert foto’s van trotse en loyale medewerkers.  Ook testimonials met afbeeldingen van tevreden klanten maken alles een stuk persoonlijker. Kies met zorg voor beeldmateriaal dat naadloos aansluit bij deze persoonlijke uitstraling. Dit zal de gewenste doelgroepen nog beter aanspreken.

De beeldvorming van de door jouw gewenste bedrijfsuitstraling blijkt essentieel om klanten te boeien en te binden. Websites worden in gemiddeld slechts 2 à 3 seconden gescand, dan beslist de bezoeker of hij verder kijkt op jouw website. Deze razendsnelle eerste indruk wordt visueel gevormd. Goed beeldmateriaal houdt bezoekers bewezen langer vast, het maakt ze nieuwsgierig om verder te kijken. En dat voorkomt dat men uitwijkt naar een andere, misschien concurrerende, website.

Onderscheidende fotografie verdient zich als onderdeel van jouw marketing strategie dan ook snel terug. Optiekfotografie.nl werkt nauw samen met LookIzi om gezamenlijk te komen tot een integrale marketing communicatie strategie. Wij adviseren en helpen je graag om jouw bedrijf zowel binnen en ook naar buiten een onderscheidend eigen gezicht te geven. En dan is een omzetverhoging gegarandeerd! 

Heeft u interesse en wilt u meer weten wat optiekfotografie® voor u kan betekenen, kijkt u dan eens op www.optiekfotografie.nl.

Geïnteresseerd in professionele fotografie, stuur dan direct een mail naar ons e-mailadres. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.