Groepscoaching

Het succes van uw organisatie is afhankelijk van inzet, motivatie en talenten van uw medewerkers. Als medewerkers goede prestaties kunnen leveren, zijn uw klanten tevreden en willen zij eerder of weer zaken met u doen. Harry Dickhoff is coach voor meerdere optiekondernemingen. Thema’s die ter sprake komen zijn uiteraard persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, personeel en organisatie en de bijbehorende organisatiestructuur, maar ook zaken als interne en externe communicatie.

In het coachingtraject voert de coach niet alleen gesprekken met het management maar ook met alle medewerkers. Tijdens de individuele gesprekken van ca 1,5 tot 2 uur krijgen de medewerkers de gelegenheid hun hart te luchten en aanbevelingen te geven. De coach verkrijgt met deze waardevolle input een duidelijk beeld over de manier waarop de medewerkers het bedrijf beleven, de bijbehorende cultuur en krijgt een goed idee over mogelijk aan te brengen verbeterpunten.

Via een rapportage worden de belangrijkste punten in kaart gebracht en hiermee krijgt de ondernemer gedetailleerde feed-back en een lijst met actiepunten. De coach kan vervolgens aanbevelingen en adviezen geven om de communicatie binnen het bedrijf te verbeteren. Daarnaast zal de organisatiestructuur worden belicht en indien nodig en gewenst worden (her)gestructureerd.

De coachingtrajecten zijn precies zo lang als nodig is om de doelstellingen te bereiken. Neemt u gerust contact op voor een oriënterend gesprek, waarin we uw specifieke coachingswensen bespreken.

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in coaching, stuur dan direct een mail naar ons e-mailadres. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.