Groepscoaching

Het succes van jouw organisatie is afhankelijk van inzet, motivatie en talenten van jouw medewerkers. Als medewerkers goede prestaties kunnen leveren, zijn jouw klanten tevreden en willen zij eerder of weer zaken met jou doen. Harry Dickhoff coacht al jaren zelfstandige optiekondernemingen. Thema’s die ter sprake komen zijn uiteraard persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, personeel en organisatie en de bijbehorende organisatiestructuur, maar ook zaken als interne en externe communicatie.

In het coachingtraject voert de coach niet alleen gesprekken met het management maar ook met alle medewerkers. Tijdens de individuele gesprekken van ca 1,5 tot 2 uur krijgen de medewerkers de gelegenheid hun hart te luchten en aanbevelingen te geven. De coach verkrijgt met deze waardevolle input een duidelijk beeld over de manier waarop de medewerkers het bedrijf beleven, de bijbehorende cultuur en krijgt een goed idee over mogelijk aan te brengen verbeterpunten.

Via een rapportage worden de belangrijkste punten in kaart gebracht en hiermee krijgt de ondernemer gedetailleerde feed-back en een lijst met actiepunten. De coach kan vervolgens aanbevelingen en adviezen geven om de communicatie binnen het bedrijf te verbeteren. Daarnaast zal de organisatiestructuur worden belicht en indien nodig en gewenst worden (her)gestructureerd.

De coachingtrajecten zijn precies zo lang als nodig is om de doelstellingen te bereiken. Neemt u gerust contact op voor een oriënterend gesprek, waarin we jouw specifieke coachingswensen bespreken.

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in coaching, stuur dan direct een mail naar mijn e-mailadres. Ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.